Iedereen weet hoe een waterpijp eruit ziet (bestaande uit een pijp met onderaan een waterreservoir). De waterpijp kan worden beschouwd als een soort pijp, maar er is een groot verschil tussen de twee.

Met een waterpijp roken mensen meestal dabs, extracten, gedroogde kruiden en cannabis. Met een waterpijp rookt men echter vaak dampsteentjes op houtskool of aromatische tabak.Waterpijp kopen, voordat je dat doet heb je misschien een heleboel vragen, dus dit artikel is er om alle antwoorden op je vragen te geven.

De verschillende soorten waterpijpen

Een waterpijp kopen is heel eenvoudig, je moet alleen weten waar je naar op zoek bent. Waterpijpen zijn meestal van glas gemaakt. De glazen waterpijp is zeer populair, omdat gebruikers graag de rook binnenin zien en omdat glas een vrij klassiek materiaal is voor waterpijpen. Maar er zijn ook waterpijpen van allerlei andere materialen:

  • Acryl (plastic) waterpijpen;
  • Siliconen waterpijpen;
  • Keramische waterpijpen;
  • En vele andere

De voor- en nadelen van een waterpijp

Het mooie van waterpijpen is dat ze er zijn in alle kleuren, materialen, maten en vormen. Met een waterpijp word je sneller stoned dan met een joint en de rook wordt gefilterd. Bongs zijn gemakkelijk te gebruiken, omdat je geen laken, karton of ander gereedschap nodig hebt.

Natuurlijk heeft het gebruik van een waterpijp veel nadelen: gemakkelijk breekbaar (glazen en keramische waterpijpen), vereist schoonmaken en onderhoud, kan vrij duur zijn afhankelijk van de gekozen waterpijp.

Hoe een waterpijp werkt

Het gebruik van een waterpijp is vrij eenvoudig. Vul de bong eerst met water en zorg ervoor dat het waterniveau het onderste derde deel van de steel bedekt. Dan moet je de huls laden met je eerder gemalen cannabis. Plaats vervolgens je mond over het mondstuk van de waterpijp en steek het omhulsel aan, waarbij je zo krachtig mogelijk inhaleert om de waterpijp met rook te vullen. Nu kun je rookpufjes nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.