Mixen is de kunst om verschillende individuele tracks samen te brengen en deze te combineren tot een stereo-installatie of een ander mixapparaat. Muziek bestaat grotendeels uit meerdere lagen, waaronder de beste tot meerdere lagen van intonatie. Het doel van het mixen is om deze allemaal samen in één track te combineren. Het mixen van muziek noem je in het Engels mixing music. Mastering aan de andere kant is het proces waarmee aan elk van de spraakopnamen wordt gewerkt totdat het uiteindelijke exporteerbare formaat is bereikt en de muziek klaar is voor distributie. Mastering kan ook het sequencen en toevoegen van overgangen aan het nummer inhouden. Het is de laatste stap die ervoor zorgt dat jouw muziek de beste audiokwaliteit heeft en op elk geluidsapparaat kan worden gebruikt zonder de kwaliteit te verliezen, zelfs wanneer het wordt afgespeeld met een low-budget apparaat.

Voordelen van mengen van muziek

Mixing music geeft je de mogelijkheid om te plannen en te bepalen waar op het stereospectrum een ​​instrumentgeluid zal worden geplaatst (links of rechts). Hiermee kun je elke track op de juiste frequentie plaatsen om te voorkomen dat ze in de war raken.

Voordeel van Mastering van muziek

Mastering music geeft je nummer een concurrentievoordeel. Er zijn duizenden en duizenden nummers op elk audiostreamplatform en je muziek moet opvallen in termen van kwaliteit om het grote middelpunt van de attractie te worden. Heb je op verschillende platforms naar dezelfde muziek geluisterd en uitgebreide variaties opgemerkt? Mastering helpt je om een ​​dergelijk resultaat te elimineren en een consistente output te krijgen op elk platform. Hiermee kun je bepaalde effecten en geluidsfuncties op de track automatiseren, zodat ze telkens wanneer er wordt afgespeeld, blijven optreden. Hiermee kun je effecten toevoegen zoals: galm, compressie en vertraging. Deze effecten worden op strategische punten geïntroduceerd om de track aantrekkelijker te laten klinken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *