Het verkopen van je gekoesterde collectie LP's is niet niks. Wanneer je rekening houdt met alle jaren die je in de collectie hebt gestoken en de emotionele waarde van je platen, is het bijna onmogelijk om je LP's te verkopen voor dat bedrag dat ze je eigenlijk waard zijn. Dat de marktwaarde lager ligt is dan dus logisch. Maar wat nu als je andere verzamelaars zou kunnen vinden die jouw LP platen op waarde kunnen schatten? Dat verandert de zaak. Want jouw 'Space Oddity/Wild Eyed Boy From Freecloud' 7-inch single van Bowie is niet zomaar een plaatje. De daadwerkelijke marktwaarde is enorm en die andere liefhebber zal jouw emotionele kijk op het verzamelen kunnen matchen. Maar hoe vind je zo'n verzamelaar om jouw LP's te verkopen?

Doordacht op zoek

Zomaar je LP's verkopen via een tweedehands website, of een advertentie die je bij de supermarkt ophangt? Jouw LP platen hebben teveel waarde om zo'n keuze te maken. Juist door een deskundige tussenpersoon in te schakelen bereik je een publiek waaraan je jouw LP's kunt verkopen. Potentiële kopers die goed voor je collectie zullen zorgen en waarvan je weet dat ze heel blij zullen zijn met jouw 'Unfinished Music No.1: Two Virgins' uit 1968. Deze tussenpersoon kan jouw volledige collectie in één keer opkopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om pas voor je LP's betaald te worden wanneer een koper is gevonden. Dit kan langer duren, maar heeft als resultaat dat de opbrengst hoger zal zijn.

Een uitgebreid netwerk

Met een groot netwerk van liefhebbers en verzamelaars is het mogelijk om je LP's te verkopen aan de juiste personen. Geen opportunisten en koopjesjagers. Maar mensen die met het hart op zoek zijn naar jouw prachtige collectie. Het verkopen van je LP's is een grote stap. Wanneer je twijfelt is het altijd een goed idee om contact te zoeken met experts op het gebied van kopen, verkopen en verzamelen. Op die wijze weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.